3 nov 2013

OS CIENTÍFICOS DE 3º COMPARTIRON AS SÚAS EXPERIENCIAS CO ALUMNADO DE 4º


O alumnado de 3º preparou dous experimentos relacionados coa temática sensorial.
Fixeron unha exposición teórica e tamén houbo a correspondente posta en práctica.


           1.- Colocamos sobre unha mesa 5 vasos con auga (da billa, con gas, con zume de limón, con sal e  con azucre)

Cos ollos pechados, como podemos saber cal ten auga da billa?
            Describimos o sabor: doce, salgado, …
Saboreamos as cousas grazas as papilas gustativas (que podemos observalas na lingua cunha lupa).

            2.- Seca a túa lingua con papel absorbente (de cociña). Coloca un trozo de chocolate sobre a túa lingua.
Podes recoñecer o sabor do chocolate?
            Que demostra este experimento?: Que necesitamos a saliva para saborear os alimentos. Para que os alimentos teñan sabor, é necesario que primeiro as substancias químicas que conteñen se disolvan na saliva. Unha vez disoltas, estas substancias químicas poden ser detectadas polos receptores das papilas gustativas. 

No hay comentarios: